Siirry pääsisältöön

Kolmas kaavinta toden sanoo

Kaavinta on nyt onnellisesti ohi. Kätilöopiston osasto 7 on tullut jo liian tutuksi ja vitsailinkin hoitajalle, että minun pitäisi saada tänne joku kanta-asiakaskortti, kun ravaan täällä keskimäärin 4 kuukauden välein. Hoitajaa ei kamalasti naurattanut, jännä. Tuntuu välillä siltä, että muut eivät pysty nauramaan sille, kun vitsailen keskenmenoistani, mutta ei kai kukaan jaksa joka hetki itkeäkään? Ajattelevat varmaan, että tuo kolkuttelee jo hulluuden ovia ja odottavat, että milloin kutsutaan psykiatrisen puolen hoitajat viemään tuo sekopää pois.

Fyysisesti toipuminen on alkanut. Kaikki meni kaavinnan osalta hyvin - vuodan jonkun verran, kipuja on jonkun verran ja ensi viikolla viimeistään olon pitäisi olla jo parempi. Olin jännittänyt kaavintaa jostain syystä yllättävän paljon (viikon odotuksella oli varmasti osansa siinä), joten olin todella helpottunut eilen, kun mies tuli hakemaan osastolta kotiin. Nukuin lähes koko illan - nukutus tekee aina olon tokkuraiseksi, mutta tänä aamuna heräsin ensimmäistä kertaa moneen viikkoon jotenkin enemmän omana itsenäni. Ihana tunne.

Silti kuvittelin, että oma mieli olisi pelkkää kiitollisuutta täynnä jälleen yhden fyysisesti onnistuneen kaavinnan jälkeen - etenkin, kun säästyin tällä kertaa katastrofaalisilta synnytyskivuilta (toki kärvistelin kotona viikon ajan vatsa- ja selkäkivuissa, mutta niitä ei voi verrata sikiöasennossa kylppärin lattialla suoraa huutoa -kipuihin). Mutta kiitollisuus on kaikonnut, tilalla on jotakin muuta. Epämääräistä pahaa oloa, tyhjyyttä, kaihoa, suruakin siitä, että tätä tämä meidän elämä nyt on. Haluan edelleen pitää koko kesän mittaisen tauon, mutta tulevaisuus kummittelee mielessä. Ahdistun siitä ajatuksesta, että meille ei välttämättä koskaan suoda lasta ja näen mielessäni kaikki ne vuodet, kun jokaikinen kaveri saa lapsen, toisen, kolmannen, omat nuoremmat sisarukset perustavat perheen. Ja me olemme edelleen kahdestaan, rankkoja hoitoja läpikäyneinä, toivottomina. 

Olen jopa vajonnut niin alas, että haluaisin ottaa koiran, jos en olisi allerginen. Minä, joka aina vannoin, että lemmikkiä meille ei ainakaan tule.

PS. Soittivat muuten eilen Naistenklinikan hormonipolilta miehelle sillä aikaa, kun minä olin nukutettuna. Meitä pyydettiin verikokeisiin heti ensi viikolla ja tulokset käydään läpi elokuussa. Mietitään jatkoa (yksityinen/julkinen) sitten syksyllä, mutta ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, että meidän keskemenot otetaan vakavasti. "Tämä ei ole normaalia" on nyt kuultu jo niin monen lääkärin ja hoitajan suusta, että sitä alkaa itsekin tajuta, että tältä tieltä ei ole enää paluuta. Olo on yhtä aikaa helpottunut ja äärimmäisen järkyttynyt. On tässä sulattelemista.

Kommentit

  1. Raivostuttavaa! Musta huumori on parasta, mitä tuossa tilanteessa voi harrastaa. Se, että tilanteessaan osaa nähdä jotain huvittavaa, on minusta jotenkin tervettä - ja kätilöidenkin olisi se parasta nähdä.

    Ja ei, ei kukaan voi koko aikaa itkeä. On kohtuutonta edes vaatia sitä, etenkin kun suruun kuuluu niin hirveä kirjo muitakin tunteita, ja itku tulee kuitenkin yleensä ajallaan taas.

    Mutta oletko miettinyt, mitä se kanta-asiakaskortti voi tarjota? Seitsemäs kaavinta ilmainen - onko se ankea viesti, vai sairaalalaskua katsellessa hyvinkin voimauttava? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin jopa että joka viides kaavinta ilmainen ja pullo kuohuvaa potilaalle mukaan. ;)

      Poista
  2. Eilen rv 12+5 nt ultrassa paljastui tuulimunaraskaus. Tyhjää kohtua ruudulla tuijotellessa tuli todella epäuskoinen olo. Raskaus oli ensimmäinen ja kaikki mitä oli 3kk ajan odotellut tulevaksi, pyyhittiin pois kerralla. Tiedän, pelko seuraavassa raskaudessa tulee olemaan läsnä koko ajan. Jos siis raskaus minulle jonain päivänä suodaan. Etsin netistä vertaistukea ja löysin blogisi. Voimia kovasta yrittämiseen! Vielä tulee teidän aika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen todella pahoillani teidän puolesta. :( Se ensimmäinen on melkein kaikista kamalin (myös meillä selvisi vasta nt-ultrassa) koska sitä tekee viattoman luottavaisesti suunnitelmia ja uskoo siihen, että kaikki menee hyvin. Toipumista teille, voit olla nopeammin raskaana kuin uskotkaan ja ihan oikeasti, useampi perättäinen keskenmeno on onneksi aika harvinaista... Tsemppiä!

      Poista
  3. Hei, löysin blogisi sattumalta ja täältä piisaa vertaistukea. Itsellä takana vuoden sisään kolme perättäistä keskenmenoa. Viimeisin tapahtui muutama viikko sitten. Nyt tutkimuksiin varattu aika. Haluan toivottaa sulle tsemppiä ja onnea, toivottavasti kaikki kääntyy joskus hyväksi :) raskasta tämä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuesta ja kovasti jaksamista myös teille! Vuosi on lyhyt aika kokea näin monta toivon heräämistä ja pettymystä peräjälkeen ja välillä tuntuu tosiaan, että on ainoa ihminen maailmassa jolle näin käy. Saanko vielä kysyä että lähdettekö tutkimuksiin julkiselle puolelle? Voimia, hyviä ja huonoja päiviä tulee ja ne on otettava kaikki vastaan...

      Poista
    2. joo julkiselle puolelle lähdetään ainakin näin aluksi. vähän vaan pelottaa että meille sanotaan ettei meiän keskenmenot "riitä, koska tää viimesin keskenmeno tapahtui jo viikolla 5. en keriinnyt käymään lääkärissä tai neuvolassa kun vuosi itekseen pois. kaks ensimmäistä tapahtu viikolla 9 ja ne hoidettiin lääkinnällisellä tyhjennyksillä. Teillä rullaa tutkimukset hyvää vauhtia, onneks asia otettiin tosissaan. :)

      Poista
  4. Tsemppiä! En osaa oikein muuta sanoa. Minulla/meillä nämä asiat ovat vasta sen verran alkutekijöissään. Jään kuulolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mahtava tyyli kirjoittaa muuten sinulla. Arvostan!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikosti positiivinen

Tänä viikonloppuna piti juoda paljon viiniä, laseittain, jopa pulloittain koska maanantaina on synttärit ja vaikka vanheneminen juuri nyt ahdistaa, toisaalta jos syy juhlaan löytyy, se kannattaa käyttää (yksi oppimistani elämänviisauksista keskenmenomatkalla). Eipä juotu.  Piti testata useammalla tikulla vielä tänään, koska perjantain testaan-nyt-että-voin-juoda-viiniä-vaikka-oireita-ei-ole testeistä toinen näytti negaa ja toinen positiivista. Ylimmäinen on PregCheckin, se on selvä plussa, vaikka menkkojen pitäisi alkaa aikaisintaan huomenna (tänään siis todennäköisesti joko 3+5 tai 3+6). ClearBlue on siitä ihana, että testin tulosta ei tarvitse arvailla.  Sen sijaan alimpana oleva Apteekin Oma Raskaustesti on hyvin heikko positiivinen ja ahdistaa kovasti tällaista keskenmenoihin erikoistunutta naisihmistä. Ei varmaan lupaa raskauden jatkumisen kannalta hyvää, jos testi näyttää tuolta? Keskityn hengittämiseen. Täällä nimittäin ollaan. Jälleen kerran raskaana. Jo neljättä ke

Rv 5+4: leikin loppu?

Näin kauan sitä onnea sitten kesti. Jokaisella kerralla hieman lyhyemmän aikaa. Eiliseen asti kaikki meni hyvin, oireita oli koko ajan enenevässä määrin ja mieli tyyni. Mieli oli yllättävän tyyni myös illalla, kun huomasin, että oireet hiipuvat iltaa kohti vähitellen kokonaan. Siinä missä rinnat olivat hetki sitten kivikovat ja todella kosketusarat, illalla jäljellä oli lättänät ja täysin kivuttomat säkit. Pieni paniikki iski jo siinä vaiheessa, soitin miehelle työmatkalle itkuisen puhelun ja menin nukkumaan. Eipä näille mitään voi. Aamulla odotin pahoinvointia, kipeitä rintoja, vilunväristyksiä. Ei mitään. Tilalla on repivä selkäsärky ja itkuinen mieli: näin tässä jälleen kerran kävi. Oireet ovat poissa, olo mitä parhain ja viime kerrasta déjà vu -tunne. Edellisellä kerralla tämä sama odotti viikolla 6+4, nyt jo viikon aiemmin. Jokaisella kerralla raskaudet jatkuvat lyhyemmän ja lyhyemmän aikaa, eiköhän aika ole jo luovuttaa. Minun kehoni ei jostain lääketieteelle tuntemattomasta

Toinen kolmannes ja oireettomuuden kirouksesta

Tänään on rv 13+0. Ihan hetkeksi on pakko pysähtyä ja miettiä sitä. Suurin osa äitiysoppaista määrittelee juuri tämän viikon alkamisen merkitsevän myös toisen kolmanneksen alkua. Siis että minä - pelkkiä keskenmenoja saanut nainen - olen päässyt toiselle kolmannekselle. Sanattomaksi vetää.  Toki heti ajattelen niin, että todisteena tästähän minulla on vain viikontakainen ultrakäynti. Mistäpä sitä tietää, mitä siellä kehossa on ehtinyt tapahtua tässä viikon aikana. Kuten huomaatte, luotto oman kehon toimintaan niin kuin luonto on sen tarkoittanut on edelleen lähes olematonta. Tuurilla ne laivatkin seilaa. Nyt ollaan täysin neitseellisellä maaperällä: tänne saakka ei olla koskaan päästy enkä siis tiedä, mitä odottaa tai mikä on normaalia. Kehohan nimittäin päätti - varmaan sitten sen toisen kolmanneksen kunniaksi - että nyt on aika luopua raskausoireista. Lauantaina yökin aamulla aiempia viikkoja huomattavasti vähemmän ja jaksoin valvoa lauantai-iltana puoleenyöhön saakka, mikä oli