Siirry pääsisältöön

Ensimmäinen erävoitto

Pelätty, odotettu, vihattu, kaivattu ja kamalalla kammolla odotushuoneessa manattu ultra oli tänään.

Kaikki oli hyvin. Ainakin vielä. Vaikka kolmannessa raskaudessa ei päästy edes näin pitkälle, että olisi nähty elävä sikiö, kahdella aiemmalla kerralla varhaisultrassa syke on löytynyt. Siksi en uskalla vielä juhlia, mutta onhan tämä nyt kuitenkin ensimmäinen hyvä uutinen pitkään aikaan.

Jännitys kasvoi huippuunsa eilisen ja tämän aamun aikana ja myöhässä ollutta lääkäriä odotellessa sanoin jo miehelle, että haluan paeta ja lähteä vain kotiin. Että ei minusta ole tähän. Manasin koko vauvaprojektin alimpaan helvettiin ja mietin, että kuka hullu lähtee tähän näin monta kertaa. 

Tutkimushuoneessa tärisin ja lähes itkin pelkästään siksi, että tiesin, mitä tuleman pitää (keskenmenoista seuranneesta ultrakammosta en taida päästä koskaan eroon), mutta hyvin pian lääkäri vain totesi, että kyllä täällä syke näkyy. Purskahdin saman tien itkuun. Ettäkö näin suuri onni on meitä tällä kertaa kohdannut.

Hyvin pian onni vaihtui kuitenkin huoleksi, kun lääkäri sanoi, että sikiö vastasi mitoiltaan viikkoja 6+4. Luulin meidän olevan tänään jossain 7+0-7+1 viikkojen tienoilla, joten päässä alkoi pyörimään ensimmäinen keskenmeno ja sitä edeltäneet liian pienet viikot ennen katastrofia. Lääkäri ei kuitenkaan ollut huolissaan, vaan sanoi, että tärkeintä on, että sydän lyö ja kaikki näytti olevan muuten hyvin. Eihän tuo heitto ole kuin muutaman päivän ja julkisen laitteistakin minulla olisi sananen sanottavana, mutta en voi kieltää sitä, ettenkö olisi huolissani. Kaiken lisäksi raskauspussi näyttää minusta todella suurelta sikiöön verrattuna, joten enpä tiedä, tässä voi käydä vielä hyvin tai hyvin huonosti.

Jos näet tässä kuvassa tällä hetkellä pelkkiä uhkakuvia, on ehkä parempi ettet kommentoi mitään. T. Paniikissa oleva toistuvia keskenmenoja saanut nainen
 
Nyt on vain pakko luottaa edes hetken. Jatkuva paniikissa eläminen ei tee hyvää minulle eikä sikiölle ja jos tämäkin kerta johtaa keskenmenoon, sen etukäteen murehtiminen ei edesauta yhtään mitään.
 
Nyt pitäisi vaan yrittää miettiä, mihin väliin seuraavan ultran varaa. Että pilatako joulu vai uusi vuosi mahdollisilla huonoilla uutisilla? Rohkaisevia sanoja otetaan mielellään vastaan. <3 

Kommentit

  1. No mutta, tää on tosi hieno juttu! Tekee tosin mieleni esittää, että aloitat pikavauhtia meditaatioharjoittelun tai neulomisen, jotta saat ajatuksesi ohjattua paniikista toisaalle.

    (Ja se heitto, eikö se ole KAKSI PÄIVÄÄ, ihan pfffft. Eikö pitkä kierto voi tuoda epätarkkuutta laskentaan suuntaan jos toiseenkin? Jep, googlasin juuri. Mutta sulla ei ole mitään asiaa googleen, ellei hakusana ole "meditaatioharjoitus". Ja raskauspussin koon analysoinnin jätät ammattilaiselle, siinäkin tapauksessa, että itse olet sellainen. Mutta tuskin olet, tai muuten olisit ehkä jo teipannut itsesi ultramasiinaan.)

    Nyt rauhaa sydämeen! Ja halauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin meditaatiota ja aikuisten värityskirjaa. :D Joo, googlaaminen on kielletty ja nyt vaan nautitaan tästä hetkestä. Eihän mulla ihan tarkkaa tietoa oviksen ajankohdasta ollut joten pitää vaan luottaa, että tää menee vielä normaalin heiton rajoille. Seuraavaa ultraa odotellessa, sen verran paniikki iski, että varasin seuraavan ajan 21.12. Jos menee joulu pilalle, niin ainakin voin juoda viiniä niin paljon kuin sielu sietää. Hengitellään eteenpäin.

      Poista
  2. Mahtavaa, onnea ensimmäisestä erävoitosta! Kahden päivän heitto ei vielä tarkoita onneksi mitään. Tuommoiset pienet ihmisen alut on niin hankalia mitatavia, että heittoja tulee väkisinkin. ❤

    -Aada

    VastaaPoista
  3. Onnea!!! Hieno juttu, ja samaa mieltä yllä kommentoineiden kanssa, että pari päivää on tosi pieni heitto. Jälleen yksi tärkeä etappi saavutettu. :-)

    Ja eikös tuo ruskuaispussi ole juurikin hyvä merkki, tai näin ainakin itse olen antanut itseni ymmärtää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai jaa!?! No hyvä sitten. :) Yritetään pysyä positiivisella mielellä seuraavaan ultraan saakka!

      Poista
  4. Ihanaa, että kaikki oli hyvin! Yritä nauttia edes vähän, vaikka vaikeaa se varmasti on! Itse viimeksi eilen kävin ultrassa (11+3), kaikki oli hyvin, mutta silti se pelko on läsnä kokoajan! Keskenmenot on jättäny semmoiset arvet, että en usko että uskallan täysillä nauttia missään vaiheessa. Tsemppiä <3
    -Rinde

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun mekin päästäisiin noille viikoille saakka... Etapista etappiin, seuraavaksi kun selviäisi sinne kasiviikon ultraan saakka. Kiitos! <3

      Poista
  5. Onnea!!:)

    Itse kävin varhaisultrassa ja gyne mittasi baban kooksi 9+1,vaikka omien laskujen mukaan pitäisi olla max. 8+3...Ja ruskuaispussi oli varmaan samankokoinen kuin alkio, vaikka luin,että sen pitäisi alkaa surkastumaan viikolla 9..Että ota näistä selevää sitten! Pääasia kai,että syke näkyy:) Ekassa raskaudessakin varhaisultrassa koko heitti jotain 5 päivää,mutta silloin pienempään päin. Ihan täysin terve vauva syntyi,oli ottanut kiinni kasvun siinä np-ultrassa viikolla 12:)

    Nauti raskaudestasi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä kommentista, hetkeksi voi taas huokaista! :)

      Poista
  6. Älä panikoi, lukeehan se tuossa kuvassakin, että +- 4 päivää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli päivän PARAS, en edes itse tajunnut tätä!! Ihana Helmi! <3

      Poista
  7. Kaikkihan on niin hyvin kuin olla ja voi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Keksi. <3 Toivotaan parasta mahdollista lopputulosta sekä teille että meille. :)

      Poista
  8. Itte kävin ar-ultrassa kuukautisten mukaan rv7+1, ja elin samassa paniikissa kun sinäkin, nimittäin lääkäri mittasi että kokoa sikiöllä 6+4 plusmiinus 2pvää. Verta vuoti solkenaan (kohdunsuulla ISO hematooma) ja olin varma ettei siitä mitään tule kun pettymys. No, np:ssä sintti vastasi täysin viikkoja ja rakenneultrassa myös. Verenvuotokin loppu rv12+3. Nyt ollaanki jo 27+1. Isosti tsemppiä teille ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä! Olisin paljon luottavaisempi jos meille ei olisi käynyt näin jo useammman kerran aiemmin eli varhaisultrassa sikiö on vielä ollut elossa mutta pieni ja sitten onkin mennyt kesken... Raskaita viikkoja odottaa tuomiota.

      Poista
  9. Älä liikoja murehdi alkion kokoa. Itsellä kolmen keskenmenon jälkeen neljäs onnistui ja viime vuonna heinäkuussa syntyi toinen lapsemme. Jo ennen ensimmäistä lastakin oli ollut pari keskenmenoa.

    Muistan hyvin sen ekan varhaisultran naistenklinikalla, kun alkio oli monta päivää pienempi mitä itse olin olettanut. Lähdin itkien sieltä pois ja olin varma, että kesken tämäkin raskaus menee. Kaikki meni kuitenkin hyvin eli se neljäs raskaus onnistui!

    Minusta sinulla on nyt todella hyvät mahdollisuudet onnistua. Parin päivän heitto koon suhteen on vielä tosi vähän ja kyllä se raskaus nyt voi onnistua. Uskon vahvasti niin. Tiedän sinun elävän nyt piinaavia viikkoja, mutta kannattaa säilyttää positiivinen ja luottavainen mieli raskauteen. Minäkin jotenkin päätin neljännen plussan jälkeen, että NYT kaikki menee hyvin. Onnellista odotusta :)

    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, kiitos kun valat uskoa. <3 Tällaiset tarinat lohduttaa! Tämä on ensimmäinen raskaus kun on tullut sellainen tunne että TÄMÄ on se kerta, kun kaikki menee hyvin mutta aina välillä se tunne häviää ja pelko vie voiton. Voi kun olisi kristallipallo mutta ei auta kuin kärsivällisesti odotella. :) Kiitos rohkaisevasta kommentistasi!

      Poista
  10. Pakko oli palata tähän julkaisuusi, kun oma ar-ultra oli maanantaina. Ja kuinka sattuikaan, että meille mitattiin täysin samat viikot! 7+0 piti olla menkoista mutta terkkari sai lukemaksi 6+4, ja kyllähän se jäi muakin kaivelemaan. Oon kyllä koittanu vakuutella itelleni että se ei tarkoita mitään, kun ei terkkarikaan siihen takertunut.

    Kiva lukea muidenkin kannustavia kommentteja :) Ja nyt sä oot selvinny jo tästäkin, mahtavaa! Kumpa itellekin kävisi tällä kertaa onnellisesti :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikosti positiivinen

Tänä viikonloppuna piti juoda paljon viiniä, laseittain, jopa pulloittain koska maanantaina on synttärit ja vaikka vanheneminen juuri nyt ahdistaa, toisaalta jos syy juhlaan löytyy, se kannattaa käyttää (yksi oppimistani elämänviisauksista keskenmenomatkalla). Eipä juotu.  Piti testata useammalla tikulla vielä tänään, koska perjantain testaan-nyt-että-voin-juoda-viiniä-vaikka-oireita-ei-ole testeistä toinen näytti negaa ja toinen positiivista. Ylimmäinen on PregCheckin, se on selvä plussa, vaikka menkkojen pitäisi alkaa aikaisintaan huomenna (tänään siis todennäköisesti joko 3+5 tai 3+6). ClearBlue on siitä ihana, että testin tulosta ei tarvitse arvailla.  Sen sijaan alimpana oleva Apteekin Oma Raskaustesti on hyvin heikko positiivinen ja ahdistaa kovasti tällaista keskenmenoihin erikoistunutta naisihmistä. Ei varmaan lupaa raskauden jatkumisen kannalta hyvää, jos testi näyttää tuolta? Keskityn hengittämiseen. Täällä nimittäin ollaan. Jälleen kerran raskaana. Jo neljättä ke

Rv 5+4: leikin loppu?

Näin kauan sitä onnea sitten kesti. Jokaisella kerralla hieman lyhyemmän aikaa. Eiliseen asti kaikki meni hyvin, oireita oli koko ajan enenevässä määrin ja mieli tyyni. Mieli oli yllättävän tyyni myös illalla, kun huomasin, että oireet hiipuvat iltaa kohti vähitellen kokonaan. Siinä missä rinnat olivat hetki sitten kivikovat ja todella kosketusarat, illalla jäljellä oli lättänät ja täysin kivuttomat säkit. Pieni paniikki iski jo siinä vaiheessa, soitin miehelle työmatkalle itkuisen puhelun ja menin nukkumaan. Eipä näille mitään voi. Aamulla odotin pahoinvointia, kipeitä rintoja, vilunväristyksiä. Ei mitään. Tilalla on repivä selkäsärky ja itkuinen mieli: näin tässä jälleen kerran kävi. Oireet ovat poissa, olo mitä parhain ja viime kerrasta déjà vu -tunne. Edellisellä kerralla tämä sama odotti viikolla 6+4, nyt jo viikon aiemmin. Jokaisella kerralla raskaudet jatkuvat lyhyemmän ja lyhyemmän aikaa, eiköhän aika ole jo luovuttaa. Minun kehoni ei jostain lääketieteelle tuntemattomasta

Toinen kolmannes ja oireettomuuden kirouksesta

Tänään on rv 13+0. Ihan hetkeksi on pakko pysähtyä ja miettiä sitä. Suurin osa äitiysoppaista määrittelee juuri tämän viikon alkamisen merkitsevän myös toisen kolmanneksen alkua. Siis että minä - pelkkiä keskenmenoja saanut nainen - olen päässyt toiselle kolmannekselle. Sanattomaksi vetää.  Toki heti ajattelen niin, että todisteena tästähän minulla on vain viikontakainen ultrakäynti. Mistäpä sitä tietää, mitä siellä kehossa on ehtinyt tapahtua tässä viikon aikana. Kuten huomaatte, luotto oman kehon toimintaan niin kuin luonto on sen tarkoittanut on edelleen lähes olematonta. Tuurilla ne laivatkin seilaa. Nyt ollaan täysin neitseellisellä maaperällä: tänne saakka ei olla koskaan päästy enkä siis tiedä, mitä odottaa tai mikä on normaalia. Kehohan nimittäin päätti - varmaan sitten sen toisen kolmanneksen kunniaksi - että nyt on aika luopua raskausoireista. Lauantaina yökin aamulla aiempia viikkoja huomattavasti vähemmän ja jaksoin valvoa lauantai-iltana puoleenyöhön saakka, mikä oli