Siirry pääsisältöön

Tukossa

Jotta elämä ei pääsisi muuttumaan liian tylsäksi, sain kamalan flunssan. Loma alkoi, ultran jännitys laukesi ja eilen olin jo täydessä taudissa.

Olisin varmasti vielä enemmän paniikissa, jos olo ei olisi kuin rekan alle jääneellä ja kaikki energia ei menisi hengittämiseen. Raskausoireita ei yskän ja vuotavan nenän alta tunnista ollenkaan (mihin aamun yökkäilytkin tuntuvat kadonneen??) ja tämä on omiaan lisäämään tunnetta siitä, että voiko kaikki olla hyvin? Miten tämä flunssa voi vaikuttaa kasvavaan sikiöön, etenkin tällaisessa tapauksessa, jossa keskenmenoriski huitelee taivaissa? 

Raskaana ollessa flunssan hoito jää lepo-kuuma juoma-kurkkupastillien imeskely -asteelle, joten olo on todella kamala (Finrexin ja Nasolin, kuinka teitä kaipaankaan). Pelottaa aivan järjettömän paljon, että onnistun yskimisellä, jatkuvalla niistämisellä ja yleisellä huonolla ololla tappamaan kaiken vielä maanantaina kohdussa elossa olleen. Järjetöntä, tiedän. Mutta kuitenkin luonnollista, ottaen huomioon historiamme.

Kuulisin mielelläni rohkaisevia sanoja siitä, että viikolla 9 sairastettu flunssa (vielä onneksi ilman kuumetta!) ei ole kuolemaksi eikä voi aiheuttaa äkillistä keskenmenoa, jos sikiöllä muuten on mahdollisuudet selvitä tämän kriittisen vaiheen yli. Mietin jo viime yönä yskiessä, että pitäisikö kuitenkin varata aika ensi viikolle ultraa varten. En haluaisi pilata lomaa (mahdollisen raskauden päättymisen ehtisi siis kuulla tammikuussakin), mutta pystynkö nauttimaan ulkomaanreissusta, jos pelkona on, että sikiö ei ole enää elossa? Tällä hetkellä olo on vielä suhteellisen luottavainen, mutta mitä enemmän aikaa ultrasta kuluu, sitä vähemmän luottoa taitaa löytyä.

Np-ultra odottaa jo 12.1. Siihen on alle kolme viikkoa. Nyt saan olla joululomalla ja levätä. Mutta silti pelottaa. Pelottaa ihan kamalasti. En taida vieläkään uskoa sitä, että tästä voitaisi päästä sille paremmalle puolelle. Että kaiken tämän jälkeen meitä voisi odottaa onnellinen loppu. 

Kaikesta huolimatta: hyvää joulua kaikille ihanille lukijoilleni! <3

Kommentit

  1. Ihan rauhassa vaan. Toi raskaus ja flunssa on kyllä kurja yhdistelmä, just noiden lääkkeiden takia. Raskaus alentaa vastustuskykyä joten tämähän on ilmiselvä raskausoire :)

    VastaaPoista
  2. Flunssa ei onneksi tee sikiölle mitään, vaikka olisi kuumettakin. Me käytiin ulkomaanmatkalla rv9 aikoihin mikä oli aika stressaavaa kun vuotoja oli ollut vähän koko ajan. Käytiin ultrassa ennen matkaa mikä auttoi vähän :) ja käytiin myös matkan jälkeen :D Hävettää myöntää mutta me käytiin varmaan neljässä ultrassa ennen np-ultraa, aina reilummin vuodon jälkeen jotka onneks oli vaarattomia. Toki se 12.1. tulee jo aika pian mutta itse en pidä yhtään liioitteluna käydä ennen matkaa, ehkä reissu menee sitten rennommin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin... Pitää miettiä tuota ultraa, kaikki muut tuntuvat pitävän minua hysteerisenä kun haluaisin koko ajan varmistella, mutta keskenmenojen jälkeen pieni hysteria kai sallitaan. :D Pitää katsoa joulunpyhien jälkeen, että mikä fiilis ultran suhteen. Kiitos tsemppauksesta!

      Poista
  3. Mulla oli rv8+4 --> rv10 elämäni pahin flunssa! Yskin, aivastelin, niistin, voin pahoin, olin kuumeessa ja kaikilla aivastuksilla ja yskäsyillä alavatsaa viilsi ihan tuskainen kipu! Ja hematooman takia valuin koko flunssan ajan vertakin.. ja vuoto tuntui aina yskänpuuskien takia voimistuvan. No, niin vain oli np:ssa rv12+3 kaikki hyvin. Flunssa ja verenvuoto loppu aikanaan ja pikkutyyppi pysy sitkeesti kyydissä mukana :) Eli tsempit vain, kyllä ne kyydissä pysyy flunssanki yli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, kuulostaapa rankalta! Täällä ei onneksi ole vuotoa näkynyt mutta pelko siitä herää kyllä yskänpuuskissa. Pitää vain yrittää luottaa, että kaikki menisi hyvin flunssasta huolimatta, kiitos tsempeistä! <3

      Poista
  4. Ihanaa että saitte ultrassa hyviä uutisia! Kaikkea hyvää myös jatkoon! Meilläkin paras joululahja, positiivinen testi. En kyllä vielä uskalla toivoa liikoja kun viimeksi päättyi keskenmenoon. Ei muuta kuin päivä kerrallaan eteenpäin :) t.niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnea positiivisesta testistä, jospa teillä menee tällä kertaa kaikki hyvin loppuun saakka! :)

      Poista
  5. Oi että,täältä piisaa sairauskertomusta! Olen nyt rv 13 ja oon sairastanut yli puolet alkuraskaudesta! Poskionteloidentulehdus kesti kolme viikkoa,punkteerattiin kuudesti...söin ab-kuurin just viikolla 9,niin esikoisenkin aikaan. Nyt perusflunssa,joka kestää ja kestää..keuhkot kipeät,hullu yskä yms. Mutta nasolinia,nasonexia yms. SAA KÄYTTÄÄ raskaudessa!! Asia varmistettu teratologisesta tietopalvelusta. Olen itse näitä käyttänyt kuurina lääkärin ohjeen mukaan. Nyt vielä vahvempi nenätippa käytössä ettei tulehdus uusisi poskissa. Ja nt-ultrassa terve sikiö polski eilen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä mä oon miettinytkin, että osa sanoo että mitään ei saisi käyttää ja osa sanoo että oikein käytettynä ok. Voi olla että joudun turvautumaan vielä Nasoliniin, kun taipumusta poskiontelotulehduksiin on... Onnea sinulle raskauteen!

      Poista
  6. Mulla oli esikoista odottaessa influenssa rv 10. Joku jälkitauti äityi sen verran pahaksi, että tulehdusarvot nousi pilviin ja jouduin sairaalaan antibioottitippaan ja höyryä hengittelemään. Vauvaa seurattiin säännöllisesti ultralla ja siellä se veti volttia pirteänä (toisin kuin äitinsä). Ja terve tyttö syntyi aikanaan. Eli ei huolta, et sinä tuolla flunssalla saa keskenmenoa aikaan, mutta toki jos olo muuten huononee, kannattaa mennä matalalla kynnyksellä lääkäriin, kun vastustuskyky on normaalia alempana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää seurata omaa oloa jälkitautien varalta, mutta onneksi kyseessä oli "vain" flunssa eikä influenssa, kun lämpöäkin oli korkeimmillaan 37.2. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikosti positiivinen

Tänä viikonloppuna piti juoda paljon viiniä, laseittain, jopa pulloittain koska maanantaina on synttärit ja vaikka vanheneminen juuri nyt ahdistaa, toisaalta jos syy juhlaan löytyy, se kannattaa käyttää (yksi oppimistani elämänviisauksista keskenmenomatkalla). Eipä juotu.  Piti testata useammalla tikulla vielä tänään, koska perjantain testaan-nyt-että-voin-juoda-viiniä-vaikka-oireita-ei-ole testeistä toinen näytti negaa ja toinen positiivista. Ylimmäinen on PregCheckin, se on selvä plussa, vaikka menkkojen pitäisi alkaa aikaisintaan huomenna (tänään siis todennäköisesti joko 3+5 tai 3+6). ClearBlue on siitä ihana, että testin tulosta ei tarvitse arvailla.  Sen sijaan alimpana oleva Apteekin Oma Raskaustesti on hyvin heikko positiivinen ja ahdistaa kovasti tällaista keskenmenoihin erikoistunutta naisihmistä. Ei varmaan lupaa raskauden jatkumisen kannalta hyvää, jos testi näyttää tuolta? Keskityn hengittämiseen. Täällä nimittäin ollaan. Jälleen kerran raskaana. Jo neljättä ke

Rv 5+4: leikin loppu?

Näin kauan sitä onnea sitten kesti. Jokaisella kerralla hieman lyhyemmän aikaa. Eiliseen asti kaikki meni hyvin, oireita oli koko ajan enenevässä määrin ja mieli tyyni. Mieli oli yllättävän tyyni myös illalla, kun huomasin, että oireet hiipuvat iltaa kohti vähitellen kokonaan. Siinä missä rinnat olivat hetki sitten kivikovat ja todella kosketusarat, illalla jäljellä oli lättänät ja täysin kivuttomat säkit. Pieni paniikki iski jo siinä vaiheessa, soitin miehelle työmatkalle itkuisen puhelun ja menin nukkumaan. Eipä näille mitään voi. Aamulla odotin pahoinvointia, kipeitä rintoja, vilunväristyksiä. Ei mitään. Tilalla on repivä selkäsärky ja itkuinen mieli: näin tässä jälleen kerran kävi. Oireet ovat poissa, olo mitä parhain ja viime kerrasta déjà vu -tunne. Edellisellä kerralla tämä sama odotti viikolla 6+4, nyt jo viikon aiemmin. Jokaisella kerralla raskaudet jatkuvat lyhyemmän ja lyhyemmän aikaa, eiköhän aika ole jo luovuttaa. Minun kehoni ei jostain lääketieteelle tuntemattomasta

Toinen kolmannes ja oireettomuuden kirouksesta

Tänään on rv 13+0. Ihan hetkeksi on pakko pysähtyä ja miettiä sitä. Suurin osa äitiysoppaista määrittelee juuri tämän viikon alkamisen merkitsevän myös toisen kolmanneksen alkua. Siis että minä - pelkkiä keskenmenoja saanut nainen - olen päässyt toiselle kolmannekselle. Sanattomaksi vetää.  Toki heti ajattelen niin, että todisteena tästähän minulla on vain viikontakainen ultrakäynti. Mistäpä sitä tietää, mitä siellä kehossa on ehtinyt tapahtua tässä viikon aikana. Kuten huomaatte, luotto oman kehon toimintaan niin kuin luonto on sen tarkoittanut on edelleen lähes olematonta. Tuurilla ne laivatkin seilaa. Nyt ollaan täysin neitseellisellä maaperällä: tänne saakka ei olla koskaan päästy enkä siis tiedä, mitä odottaa tai mikä on normaalia. Kehohan nimittäin päätti - varmaan sitten sen toisen kolmanneksen kunniaksi - että nyt on aika luopua raskausoireista. Lauantaina yökin aamulla aiempia viikkoja huomattavasti vähemmän ja jaksoin valvoa lauantai-iltana puoleenyöhön saakka, mikä oli