Siirry pääsisältöön

Livin' on a prayer

Whoa, we're half way there
Whoa, livin' on a prayer
Take my hand and we'll make it - I swear
Whoa, livin' on a prayer

Päässä on pyörinyt nyt jo kaksi päivää Bon Jovin kasariklassikko. Voi kun elämä olisikin niin helppoa, että otetaan kädestä kiinni tai laitetaan kädet ristiin ja kaikki järjestyy juuri niin kuin toivotaan. Ennustaja meistä ei ole kuitenkaan kukaan.

Mutta tänään on rv 20+0 ja puolen välin krouvi on saavutettu. Fiilis on aika mahtava ja yhtäaikaa yritän edelleen jarrutella. Puolet matkasta on kuljettu - välillä riemusta kiljuen ja välillä pelkopeikkoa olkapäältä hätyytellen. On ihanaa huomata, että raskaana olen edelleen ja että päivä päivältä todennäköisemmältä näyttää se, että meille voisi tulla oma vauva kesällä. Silti en uskalla vielä hihkua onnesta (tai lähteä tarvikeostoksille...), koska toinen puolikas matkasta on vielä jäljellä. Nämä kuluneet 20 viikkoa ovat menneet yhtä aikaa yllättävän nopeasti ja järkyttävän hitaasti. Heinäkuu tuntuu olevan edelleen ikuisuuden päässä.

Kuitenkin, so far so good. Vauva potkii epäsäännöllisen säännöllisesti päivittäin (suurin mylläys tuntuu illalla ja on päiviä, jolloin potkuja tuntuu koko ajan ja sitten taas niitä hiljaisempia, ns. paniikkipäiviä). Tämän viikon suurin jännityksen aihe on tietenkin perjantain rakenneultra. Tuolloin olen viikolla 20+3 ja toivotaan, että kaikki olisi kunnossa. Enää ei tunnukaan riittävän se, että vauva on pelkästään elossa vaan olisihan se mukava kuulla, että kaikki sisäelimet ovat paikoillaan ja toimivat ja beibi muutenkin näyttäisi kasvavan hyvin ja olevan kaikilta osin normaali sikiö. Sukupuoltakin vähän jännätään, mutta tällä historialla se on täysin sivuseikka. Toki myönnän, että ehkä perjantaina vähän harmittaa, jos sukupuoli jää vielä arvoitukseksi.

Raskaus alkaa kuitenkin konkretisoitua päivä päivältä enemmän. Vatsa on jo sen verran suuri, että vahingossakaan minua ei voi luulla enää pelkästään lihoneeksi ja useampi ihminen on tullut onnittelemaan. Jaksan käydä edelleen joogassa, mutta tietyt liikkeet alkavat tuntua hankalilta ja huomaan, että joudun tekemään myönnytyksiä päivittäisessä arjessa (etanavauhti on näistä se yksi). Odottavan äidin rooli tuntuu edelleen välillä hankalalta - olinhan niin pitkään se keskenmenoja saava surkea nainen - ja minusta tuntuu, että totuttelemme edelleen ajatukseen, että meitä voisi olla kesällä kolme. Voi olla, ettei se valkene kunnolla vasta kuin sitten jos/kun kannamme vauvan kaukalossa kotiovesta sisään. 

Perjantaina tunsin muuten ensimmäisen potkun mahan läpi ja istuin pitkään tv:n edessä ja yritin saada vauvaa potkimaan lisää, mutta siihen yhteen kertaan se sillä kertaa jäi. Minä saan sentään päivittäisiä muistutuksia siitä, että sisälläni kasvaa uusi elämä, mutta mies tuntuu olevan edelleen ihan yhtä pihalla siitä, että nyt meille saattaisi ihan oikeasti tulla se kauan kaivattu ja pitkään odotettu ja välillä jo täysin utopistiselta tuntunut oma vauva.

Perjantai tule jo. Jospa unelma silloin tulisi taas hetken lähemmäksi todellisuutta, meille molemmille.

Kommentit

  1. Ihanaa lukea taas tällaisia uutisia <3

    Itsellä pyörähti rv 15 käyntiin ja vielä en tunne liikkeitä eikä vatsakaan mikään kunnon raskausvatsa vielä ole ja vatsatautikin ylläti viime viikonloppuna joten oli jo vähän epäluuloinen että onkohan kaikki edes hyvin, mutta siellä ultrassa se vauva liikuskeli kovasti ja sydänäänetkin vaikuttivat hyville. Vieläkään en jotenkin uskalla ajatella, että loppukesästä meitä olisi kolme mutta olen miettinyt että kai se on pakko alkaa jo ajattelemaan. Sitä vartenhan tämä raskaus on että on kunnolla aikaa tottua ajatukseen. Jotenkin vaikea päästä irti siitä ensimmäisen kolmanneksen keskenmenon pelosta.

    Jotenkin nämä sun postaukset antavat mulle erityistä voimaa ja toivoa että kaikki voi mennä aivan hyvin ja turha stressi pois :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kuulla, itsestä tuntuu että olen pelkkä stressikimppu koko ihminen ja rentous on ollut tästä raskaudesta kaukana. :D Järki sanoo, että alkuraskauden keskenmenoilla ei ole rv 20 kanssa mitään tekemistä, mutta pelko on ja pysyy - varmasti loppuun saakka. Tsemppiä siis myös sinne! <3

      Poista
  2. Vitsi teillä on jännittävät paikat edessä :D Mun kaks kaveria kävi just viime viikolla tuossa rakennultrassa ja toiselle jäi vielä sukupuoli arvoitukseksi ja toiselle ennustettiin tyttöä. Mutta pääasia, että vauva on terve, oli sukupuoli mikä tahansa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännittää tosiaan, eniten kyllä se, että onko kaikki kunnossa... Tsemppiä teille keskenmenosta toipumiseen, täällä on niistä liikaakin kokemusta. :(

      Poista
  3. Ihana postaus ja ihania uutisia <3 Täällä peukut pystyssä, että kaikki olisi perjantaina hyvin! Ja olisihan se sukupuolikin kiva saada tietää, vaikka varmasti se on kaiken muun ohella kuitenkin pienin murhe ;)

    Täällä alkoi nyt 17. viikko eli 16+. Aikalailla siis kuukauden perässä täältä tullaan :)Vasta oli ylimääräinen "mielenrauhoittamis" ultra ja eilen neuvolalääkäri; kaikki hyvin. Mullakin kohdunsuu oli napakasti kiinni, vaikka ajoittaiset alamahakivut ovat saaneet ajattelemaan vaikka ja mitä. Meillä rakenneultra ensi kuussa, ja kyllä pelottaa! Maailman hirveintä olisi, jos vielä tässä vaiheessa tulisi eteen jotain kamalaa :/ No, pakko vaan yrittää olla miettimättä etukäteen, koska tällä hetkellä kaikki vaikuttaisi olevan ok...

    Tuli muuten noista hankinnoista mieleen... Itse olen sellainen ihminen, että teen kaikki asiat aina hyvissä ajoin etukäteen; jos asiat joutuu jättämään viime tippaan, ahdistun kamalasti. Tykkään siis suunnitella ja tehdä asiat rauhassa :) Tämän vuoksi olenkin jo uskaltautunut hankkimaan vauvan vaatteita ym. tarvikkeita kirppareilta ja aleista kun on eteen tullut. Joka kerta, kun on jotain ostanut, tulee kamala ahdistus ja "syyllisyys", mutta toisaalta ahdistaa myös se, jos ei ole mitään hankittu valmiiksi ja joutuu kaiken hamstraamaan kerralla. Ostosten jälkeen tokaisen aina: "tiedä häntä tuleeko tällekään / näillekään koskaan käyttöä..." Mies rientää sitten aina vastaamaan, että varmasti tulee käyttöä, joko ennemmin tai myöhemmin; ja hän kyllä uskoo että se on ennemmin.. :)Isommat hankinnat kuten vaunut, sitterit ym. ostetaan kuitenkin vasta rakenneultran jälkeen kun nähdän, onko kaikki ok...

    Tulipa tästä muuten mieleen... Olisi kiva jossain vaiheessa lukea sun mietteitä näistä hankinnoista :) Siis vaikka mitä hankintoja pidät tärkeinä, mitä taas vähemmän tärkeinä; oletko esim. vaunujen suhteen tarkka (haluatko tietyn malliset, väriset jne.), entä millaisista lastenvaatteista pidät (onko esim. joku suosikkimerkki, -väri, -malli...?)ja millaisia vaatteita et taas koskaan pukisi omalle lapsellesi... Olisi myös kiva kuulla oletteko vielä miettineet lainkaan nimeä ja jos olette, niin onko asiasta käynnissä kovakin käden vääntö...? ;)Nämä siis olivat vaan tällaisia postausehdotuksia :) Ja tietenkään ei tarvitse toteuttaa, jos itsestä tuntuu ahdistavalta tai epämiellyttävältä :) Kiinnostaisi vaan kovasti, kun itse samassa tilanteessa ja nuo asiat ajankohtaisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos rakenneultrassa on kaikki hyvin, niin aletaan varmaan vähitellen miettimään hankintoja ja ehdottomasti on tarkoitus kirjoittaa niistä sitten. Tällä hetkellä meillä ei ole kuin yksi pieni body ja turvakaukalo varastossa, joten kirjoitettavaa ei paljon ole. :D Ja nimiasioita on jo vähän pohdittu, mutta sukupuolen tietäminen auttaisi asiaa. Tähän asti on saatu jo riitoja aikaan nimestä keskustellessa, joten vääntöä voi olla luvassa.

      Mukavaa odotusta sinne, hyvä että kaikki on hyvin!

      Poista
  4. Rakenneultraa minäkin odottelen kauhunsekaisin tuntein. Miten se onkin niin, että yhdestä huolesta siirtyy sulavasti seuraavaan? Että ensin pelkää keskenmenoa, sitten puuttuvia elimiä tai muuta hirvittävyyksiä, sitten synnytystä... Jotenkin itselle rakenneultra on sellainen rajapyykki, jos siinä on kaikki hyvin, uskallan ehkä jo hankkia pienenpienen vaatteen, ehkä jopa kaksi! Itsehän en malta odottaa sinne viralliseen rakenneultraan edes, vaan painelen yksityiselle jo ensi viikolla 18+5.

    Pidetään peukkuja, että vauveli(t, meillä molemmilla!) on hyvissä voimissa, sisäelimet paikoillaan, normaalisti kasvanut ja kaikki masussa on muutenkin hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkkää pelkoa tuntuu tämä raskaus itselläkin olevan, sama pelko kai koko ajan taustalla eli pelko lapsen menettämisestä... Mutta päivä kerrallaan parasta toivoen ja yllättävän nopeasti on tämäkin viikko mennyt, enää pari yötä h-hetkeen!! :O

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikosti positiivinen

Tänä viikonloppuna piti juoda paljon viiniä, laseittain, jopa pulloittain koska maanantaina on synttärit ja vaikka vanheneminen juuri nyt ahdistaa, toisaalta jos syy juhlaan löytyy, se kannattaa käyttää (yksi oppimistani elämänviisauksista keskenmenomatkalla). Eipä juotu.  Piti testata useammalla tikulla vielä tänään, koska perjantain testaan-nyt-että-voin-juoda-viiniä-vaikka-oireita-ei-ole testeistä toinen näytti negaa ja toinen positiivista. Ylimmäinen on PregCheckin, se on selvä plussa, vaikka menkkojen pitäisi alkaa aikaisintaan huomenna (tänään siis todennäköisesti joko 3+5 tai 3+6). ClearBlue on siitä ihana, että testin tulosta ei tarvitse arvailla.  Sen sijaan alimpana oleva Apteekin Oma Raskaustesti on hyvin heikko positiivinen ja ahdistaa kovasti tällaista keskenmenoihin erikoistunutta naisihmistä. Ei varmaan lupaa raskauden jatkumisen kannalta hyvää, jos testi näyttää tuolta? Keskityn hengittämiseen. Täällä nimittäin ollaan. Jälleen kerran raskaana. Jo neljättä ke

Rv 5+4: leikin loppu?

Näin kauan sitä onnea sitten kesti. Jokaisella kerralla hieman lyhyemmän aikaa. Eiliseen asti kaikki meni hyvin, oireita oli koko ajan enenevässä määrin ja mieli tyyni. Mieli oli yllättävän tyyni myös illalla, kun huomasin, että oireet hiipuvat iltaa kohti vähitellen kokonaan. Siinä missä rinnat olivat hetki sitten kivikovat ja todella kosketusarat, illalla jäljellä oli lättänät ja täysin kivuttomat säkit. Pieni paniikki iski jo siinä vaiheessa, soitin miehelle työmatkalle itkuisen puhelun ja menin nukkumaan. Eipä näille mitään voi. Aamulla odotin pahoinvointia, kipeitä rintoja, vilunväristyksiä. Ei mitään. Tilalla on repivä selkäsärky ja itkuinen mieli: näin tässä jälleen kerran kävi. Oireet ovat poissa, olo mitä parhain ja viime kerrasta déjà vu -tunne. Edellisellä kerralla tämä sama odotti viikolla 6+4, nyt jo viikon aiemmin. Jokaisella kerralla raskaudet jatkuvat lyhyemmän ja lyhyemmän aikaa, eiköhän aika ole jo luovuttaa. Minun kehoni ei jostain lääketieteelle tuntemattomasta

Toinen kolmannes ja oireettomuuden kirouksesta

Tänään on rv 13+0. Ihan hetkeksi on pakko pysähtyä ja miettiä sitä. Suurin osa äitiysoppaista määrittelee juuri tämän viikon alkamisen merkitsevän myös toisen kolmanneksen alkua. Siis että minä - pelkkiä keskenmenoja saanut nainen - olen päässyt toiselle kolmannekselle. Sanattomaksi vetää.  Toki heti ajattelen niin, että todisteena tästähän minulla on vain viikontakainen ultrakäynti. Mistäpä sitä tietää, mitä siellä kehossa on ehtinyt tapahtua tässä viikon aikana. Kuten huomaatte, luotto oman kehon toimintaan niin kuin luonto on sen tarkoittanut on edelleen lähes olematonta. Tuurilla ne laivatkin seilaa. Nyt ollaan täysin neitseellisellä maaperällä: tänne saakka ei olla koskaan päästy enkä siis tiedä, mitä odottaa tai mikä on normaalia. Kehohan nimittäin päätti - varmaan sitten sen toisen kolmanneksen kunniaksi - että nyt on aika luopua raskausoireista. Lauantaina yökin aamulla aiempia viikkoja huomattavasti vähemmän ja jaksoin valvoa lauantai-iltana puoleenyöhön saakka, mikä oli