Siirry pääsisältöön

Paniikkia taltuttamassa

Neuvolassa oli kaikki kunnossa!

Sanoin terveydenhoitajalle jo ovella, että tästä kuuntelukerrasta tuli hieman jännittävämpi viikonloppuna, kun liikkeet loppuivat, joten asetuin heti kuuntelupöydälle. Onneksi vauvan sydämen syke saatiin kuulumaan välittömästi ja liikehdintää kuului jumputuksen lomassa vaikka kuinka - ilman, että se tuntui minulle yhtään. Terkkari yritti nyt saada minut uskomaan, että istukan paikka samoin kuin vauvan asento vaikuttavat liikkeiden tuntumiseen näillä viikoilla vielä niin paljon, että liikkeiden tuntumisesta tai tuntumattomuudesta ei kannata (ainakaan saman tien) liikaa huolestua. 

Keskustelimme myös supistuksista ja kuuluvat kuulemma asiaan. Ovat kehon tapa kertoa, että tahtia voisi vähän hidastaa (erityisesti ilmeisesti sitä kävelytahtia, koska kiristykset ovat alkaneet aina liian rivakasta ravaamisesta), mutta eivät ole mitenkään vaarallisia. Minulla on aika neuvolalääkärille kahden viikon päästä ja tuolloin tehdään sitten sisätutkimus, mutta terveydenhoitaja ei ollut yhtään huolissaan, joten en kai sitten minäkään.

Melkein hävettää, että vedin kamalat paniikit vähän niin kuin turhasta. Paitsi sitten muistan, että takana on kolme perättäistä keskenmenoa, joiden todennäköisyys on 1%. Keskenmenon todennäköisyyshän rv 12 jälkeen on 3%. Prosentit eivät ole olleet siis ennenkään meidän puolella ja juuri tästä syystä pidän itselläni oikeuden taantua ja mennä paniikkiin, jos siltä tuntuu. Tärkeintä on päästä sieltä paniikista pois ja saada taas hetkeksi uskoa ja luottoa siihen, että ehkä tällä kertaa voisimmekin kuulua enemmistöön.

Vielä lopuksi on kiitettävä teitä kaikki ihanat lukijat. Viikonloppu oli vähemmän ahdistava - kiitos teidän. Bloggaamista parhaimmillaan. <3

Huomenna alkaa 18. raskausviikko. On tässä sulattelemista edelleen. Että kaikki on edelleen hyvin? To live and learn. 

Kommentit

  1. No niin, hienoa! Ja kyllä mäkin oon kerran lähtenyt itkua vääntäen neuvolaan kuunteluttamaan sydänääniä, silleen "voinks tulla nyt, niinku ihan nyt heti", että en voi paheksua paniikista.

    Mullakin niitä harjoitussuppareita tuli ekan kerran kun rynnistin lentokoneeseen. Ilmeisesti liian vauhdikkaasti.

    (Loppuraskaudesta koin sitten tilanteen, jossa vauhti oli hidastunut niin paljon, ettei päästy yksillä valoilla Mannerheimintien yli. Sillä voit sitten kellottaa.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo terkkari ei dissannut yhtään, päinvastoin sanoi että tänne vaan jos ahdistaa! Eli onneksi siellä tunnutaan ymmärtävän tällaisia hysteerisyyteen taipuvaisia odottajia. Nyt vaan pää kylmänä taas pari viikkoa. ;)

      Ps. Miten hidastunut kävely voikin ahdistaa JO nyt??

      Poista
  2. Tämä oli ehdottomasti mitä ihanin uutinen tähän harmaaseen helmikuun päivään <3 Miten onnellinen sitä voikaan toisen ihmisen puolesta olla! <3

    Itse kiipeilen täällä ahdistuksissani pitkin seiniä, huomenna VIIMEIN se np-ultra ja kyllä PELOTTAA. Aiemmin hehkutin, kuinka pahoinvointi loppui kun seinään jo aika päivää sitten, mutta kuin taika-iskusta viime viikolla tuntui useana päivänä tosi etovaa oloa... Hyvä merkki vai mitähän tästäkin pitäisi päätellä? Henkisesti olen jo yrittänyt valmistautua huonoihin uutisiin, mutta ei kait niihin voi koskaan olla täysin valmis vaikka kuinka yrittäisi "valmistautua"... Mieskin odottaa ultraa kuin kuuta nousevaa, mutta on sanonut, että tää mun negatiivisuuteni syö kaiken fiiliksen... Ymmärrän kyllä mitä hän tarkoittaa, mutta kun en vaan millään voi uskoa, että meilläkin kaikki voisi mennä hyvin ja normaalisti. Menettämisen pelko on niin suuri...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon, Nuppu! <3 Etova olo on ehdottomasti hyvä merkki ja voit ajatella niin, että pelkäämällä et voi keskenmenoa aiheuttaa eli joko se tulee tai sitten ei, teit sinä ihan mitä tahansa tai ajattelit miten tahansa. Sille menetyksen pelolle kun ei vain mitään voi.

      Mutta täällä peukut pystyssä, että kaikki olisi teilläkin huomenna kunnossa! <3

      Poista
    2. Kiitos tsempeistä! Pakko oli tulla kertomaan,kun niin tohkeissani olen... Ultra nyt onnellisesti takana, ja uskomatonta mutta totta: meilläkin kaikki oli kunnossa! Siellä se pikkuinen meille vilkutteli ja minä ulisin ultrauspöydällä kuin viimeistä päivää onnesta, liikutuksesta ja hämmästyksestä <3 :) Taisi siinä miehelläkin muutama onnen kyynel vierähtää ;) Hieman kyllä alkoi naurattaamaan, kun tuli niin elävästi mieleen sun postaus, kun kerroit, että np-ultrassa olit joutunut kävelemään käytävillä, juomaan vettä ym. Tiiätkö, meille kävi sama homma! Pikkunen tullu näköjään äitiinsä ja tykkäsi makoila mahalleen, niin mittoja oli vaikea ottaa... Onneksi kuitenkin suostui lopulta kääntymään selälleen, kun juotiin ja liikehdittiin.

      Voi tätä onnen määrää! Nyt vasta alkaa konkretisoitua, että vauva siellä masussa oikeasti on! Ja ihanaa, kun on tää sun blogi vertaistukena <3 Jospa tää vuosi 2016 ois meille molemmille (ja monelle muulle) se THE vuosi, jota on niin odotettu <3 :)

      Poista
    3. Onnea hyvistä uutisista, peukut pystyssä molemmille, että kaikki menisi hyvin loppuun saakka! <3

      Poista
  3. Onneksi kaikki on hyvin :) onnea on myös neuvolat joihin pääsee helposti ja missä suhtaudutaan tuolla asenteella :)
    Rinde

    VastaaPoista
  4. Ihan huippu-uutinen! :-) Miten sitä voikin reagoida niin voimakkaasti tuntemattoman ihmisen tilanteeseen... Olin ihan kauhuissani edellisen postauksesi jälkeen, ehkä sen takia, että itselläni vastaava tilanne viime syksynä, ihan samoilla viikoilla, ei saanut yhtä onnellista lopputulosta. Nyt uskoni raskauksiin ja onnellisiin loppuihin on palautettu! Ja ihanaa, että kaiken tapahtuneen jälkeen teillä on onni matkassa! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui apua! :( Onneksi et kertonut tästä viikonloppuna, olisin ollut aivan varma keskenmenosta. Ehkä en sitten kuitenkaan osannut pelätä aivan niin paljon kuin alkuraskauksissa, kun näin pitkälle kerran on päästy, mutta tottahan se on, että kaikkea voi aina sattua ja edelleen sama riski on olemassa. Päivä kerrallaan eteenpäin.

      Poista
    2. Juu, en halunnut säikäyttää, joten jätin viikonloppuna kertomatta. Ja nyt olisin kyllä jo ihan luottavaisin mielin, kun noin pitkälle olet päässyt. Riski on tässä vaiheessa aivan häviävähän pieni, varsinkin, kun pieni siellä reippaana monotteli menemään eilen.

      Poista
  5. Kävin tänään rakenneultrassa (oikeasti minä????) Ja kysyin kätilöltä noista liikkeistä, niin meijän TYTTÖ ainakin viihtyy selkä mahaa päin joten sillon ei kuulemma liikkeitä niin tunne eikä kuulemma tässä vaiheessa tartte huolestua jos ei ihan joka päivä liikkeitä tunne. Kuulemma vasta myöhemmin pitää tuntua päivittäin! Ja selvästi ruudulta näin miten neiti touhotti menemään, mutta mää en vaan tuntenu mitään :D

    Rinde ja typykkä 21+4

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa, meilläkin alkaa olla jo rakenneultra mielessä, mutta vielä pitäisi jaksaa reilut kolme viikkoa odottaa. Onnea pienestä tytöstä! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikosti positiivinen

Tänä viikonloppuna piti juoda paljon viiniä, laseittain, jopa pulloittain koska maanantaina on synttärit ja vaikka vanheneminen juuri nyt ahdistaa, toisaalta jos syy juhlaan löytyy, se kannattaa käyttää (yksi oppimistani elämänviisauksista keskenmenomatkalla). Eipä juotu.  Piti testata useammalla tikulla vielä tänään, koska perjantain testaan-nyt-että-voin-juoda-viiniä-vaikka-oireita-ei-ole testeistä toinen näytti negaa ja toinen positiivista. Ylimmäinen on PregCheckin, se on selvä plussa, vaikka menkkojen pitäisi alkaa aikaisintaan huomenna (tänään siis todennäköisesti joko 3+5 tai 3+6). ClearBlue on siitä ihana, että testin tulosta ei tarvitse arvailla.  Sen sijaan alimpana oleva Apteekin Oma Raskaustesti on hyvin heikko positiivinen ja ahdistaa kovasti tällaista keskenmenoihin erikoistunutta naisihmistä. Ei varmaan lupaa raskauden jatkumisen kannalta hyvää, jos testi näyttää tuolta? Keskityn hengittämiseen. Täällä nimittäin ollaan. Jälleen kerran raskaana. Jo neljättä ke

Rv 5+4: leikin loppu?

Näin kauan sitä onnea sitten kesti. Jokaisella kerralla hieman lyhyemmän aikaa. Eiliseen asti kaikki meni hyvin, oireita oli koko ajan enenevässä määrin ja mieli tyyni. Mieli oli yllättävän tyyni myös illalla, kun huomasin, että oireet hiipuvat iltaa kohti vähitellen kokonaan. Siinä missä rinnat olivat hetki sitten kivikovat ja todella kosketusarat, illalla jäljellä oli lättänät ja täysin kivuttomat säkit. Pieni paniikki iski jo siinä vaiheessa, soitin miehelle työmatkalle itkuisen puhelun ja menin nukkumaan. Eipä näille mitään voi. Aamulla odotin pahoinvointia, kipeitä rintoja, vilunväristyksiä. Ei mitään. Tilalla on repivä selkäsärky ja itkuinen mieli: näin tässä jälleen kerran kävi. Oireet ovat poissa, olo mitä parhain ja viime kerrasta déjà vu -tunne. Edellisellä kerralla tämä sama odotti viikolla 6+4, nyt jo viikon aiemmin. Jokaisella kerralla raskaudet jatkuvat lyhyemmän ja lyhyemmän aikaa, eiköhän aika ole jo luovuttaa. Minun kehoni ei jostain lääketieteelle tuntemattomasta

Toinen kolmannes ja oireettomuuden kirouksesta

Tänään on rv 13+0. Ihan hetkeksi on pakko pysähtyä ja miettiä sitä. Suurin osa äitiysoppaista määrittelee juuri tämän viikon alkamisen merkitsevän myös toisen kolmanneksen alkua. Siis että minä - pelkkiä keskenmenoja saanut nainen - olen päässyt toiselle kolmannekselle. Sanattomaksi vetää.  Toki heti ajattelen niin, että todisteena tästähän minulla on vain viikontakainen ultrakäynti. Mistäpä sitä tietää, mitä siellä kehossa on ehtinyt tapahtua tässä viikon aikana. Kuten huomaatte, luotto oman kehon toimintaan niin kuin luonto on sen tarkoittanut on edelleen lähes olematonta. Tuurilla ne laivatkin seilaa. Nyt ollaan täysin neitseellisellä maaperällä: tänne saakka ei olla koskaan päästy enkä siis tiedä, mitä odottaa tai mikä on normaalia. Kehohan nimittäin päätti - varmaan sitten sen toisen kolmanneksen kunniaksi - että nyt on aika luopua raskausoireista. Lauantaina yökin aamulla aiempia viikkoja huomattavasti vähemmän ja jaksoin valvoa lauantai-iltana puoleenyöhön saakka, mikä oli