Siirry pääsisältöön

V niin kuin vaunut

Marssimme eilen vauvatalo Johannaan ja ostimme vaunut. 

Apua, kuka toimii näin 27. raskausviikolla? Ei kai sellainen, jolla on taustalla kolme keskenmennyttä raskautta? Laskettuun aikaan on vielä kolme kuukautta ja saamme vaunut kotiin viikon toimitusajalla. Mihin ne piilotetaan, etteivät tuo mukanaan huonoa onnea?

Meni jotenkin hermot tähän panikointiin. Sanoin psykologillekin, että tällä hetkellä minua pelon sijasta oikeastaan vain ärsyttää. Ärsyttää se, että minulta on keskenmenojen myötä ryövätty mahdollisuus olla sellainen vaaleanpunaisten lasien kautta tätä maailmaa tutkiva odottava äiti, joka hankkii pikkuhiljaa tavaroita tulevalle vauvalle eikä edes mieti sitä mahdollisuutta, että lasta ei tulisikaan. Kieltäydyn siitä, että koko loppuraskauden antaisin pelon määritellä minua joka ikinen hetki ja välttelisin tavaroiden hankkimista viimeiseen saakka. Alkuraskauden keskenmenot eivät lisää kohtukuoleman riskiä ja muutkin ostelevat jo tässä vaiheessa tavaroita, miksi emme siis mekin?

Hammasta purren päätin siis alkaa toimimaan. Ensin käytiin lapsimessuilla viikonloppuna (surkeilla sellaisilla) ja eilen käveltiin sisään lastentarvikeliikkeeseen ja ostettiin vaunut. Ja Stokken Tripp Trapp. Ja kaksi hoitoalustaa. Sitten iski pupu pöksyyn, maksettiin ja poistuttiin vähin äänin kotiin. Piilotettiin tavarat tulevaan lastenhuoneeseen ja vedettiin ovi perässä kiinni. 

Edelleen se pelkopeikko kummittelee siellä takaraivossa. Vaikea on rentoutua, kun tietää, mikä kaikki voi vielä mennä pieleen. Mutta jos pahin tapahtuisi, tuskin sitä surua vähentäisi yhtään se, että ei ollut ainakaan mitään hankittuna. Ehkä enemmän vain harmittaisi se, että miksi en nauttinut silloin, kun kaikki oli vielä hyvin. Päässäni huutaa yhtä aikaa kaksi ääntä: toinen karjuu toiseen korvaan, että kaikki menee ihan hyvin ja yritä nyt jo uskoa, että sinusta tulee kesällä äiti ja toinen vinkuu vieressä, että mitä kuvittelet, ei sinulle ikinä mitään ihanaa tapahdu, joten odota vain milloin katastrofi iskee. Yritäpä siinä sitten elellä onnellisesti odotusta eteenpäin.

Ai niin. Tänään on sitten ollutkin kaikenlaisia kipuja mahassa, tällä hetkellä pistää oikeaan nivuseen ja alavatsaa kiristää. Onko kyseessä supistukset, liitoskivut, kohdun kasvukivut vai mitkä? Heti tuli vähän sellainen olo, että pitikin uhmata eilen kohtaloa ja lähteä ostoksille. Että näin se elämä kostaa. Paitsi että miten niin kostaa? Miksi elämä vihaisi minua yhtään sen enempää kuin muitakaan äitiyttä toivovia naisia? Hengittelen syvään ja yritän ajatella, että kivut ovat varmaan normaaleja (please kertokaa, jos olette eri mieltä). 
 
Niin ja entä ne vaunut? Emmaljungan Duo Edge -yhdistelmävaunut Lounge Grey -kankaalla ja mustalla S-rungolla, jossa on kääntyvät etupyörät. Olihan ne kalliit, mutta ah niin ihanat ja juuri sellaiset, jotka olin halunnut. Että päästiin tämäkin päivä näkemään, että tuollaiset kärrätään meille ihan kohta.

 

Kommentit

  1. Aivan normaaleilta tuntemuksilta kuulostaa tuossa vaiheessa raskautta :) ja onnittelut pelkopeikon uhmaamisesta <3
    T:kätilö

    VastaaPoista
  2. Väittäisin liitoskivuiksi. Ja ne saattaa pahentua vielä ja paljon!! Täällä alkaa kohta 32. raskausviikko ja edelleen panikoin. Millon tunnen liian vähän liikkeitä, millon mahaan sattuu epänormaalisti. Kaippa se pitää vaan hyväksyä, että en saa varmaan koskaan kokea sitä onnellista vaaleanpunaista raskautta. Aion nauttia näistä viimesistä viikoista vaikka väkisin. Vaikka kuinka pelkään, niin silti olen niin kauhean onnellinen tuosta tytöstä tuolla mahassa enkä millään malttais enää odottaa!

    Rinde

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, paniikki on mukana tällä hetkellä noin joka kolmas päivä. Vauvan rytmi mahassa tuntuu olevan se, että kaksi päivää putkeen potkitaan koko ajan ja sitten yksi päivä väliin huilitaan. Ja aina kun tulee se hiljainen päivä, tämä mamma menee paniikkiin ja pelkää heti pahinta.

      Väkisin nauttiminen kuulostaa siis kovin tutulta. :D Ja te olette jo NIIN pitkällä, Odotan 30+ viikkoja kuin kuuta nousevaa. <3

      Poista
  3. Kävin ihan nyyhkyttämään tätä lukiessani! Voin vain kuvitella, kuinka kova mylläkkä sinun mielessäsi mellastaa. Voisimpa sanoa jotakin lohduttavaa tai rauhoittavaa, mutta ei kukaan saa järkytettyä mieltä tasoittumaan. Pelko varjostaa alati ja on vaikea nauttia siitä, mitä jo on ja mitä on tulossa! Ihan totta, teille syntyy oma pikkuinen. Ihan pian! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä pidemmälle raskaus etenee, sitä varmemmalta se tuntuu, mutta loppuun asti tässä saa varmasti jännittää. Olisipa pian heinäkuu!

      Poista
  4. Täällä toinen samanlainen varhainen vaunulintu :) Viikkoja kasassa 25 ja vaunut aktiivisesti hakusessa. Toki etänä, eli perehdyn tarjontaan, ominaisuuksiin, hintoihin ja kokemuksiin vielä makuuasennosta käsin kun supistusten vuoksi olen lepokäskyn alainen. Toisaalta tuntuu hölmöltä, mut toisaalta jotenkin vahvistaa odotusta.

    Jännityksestä ei varmaan koskaan pääse, kun mikän ei ole varmaa ennen kuin on varmaa. Musta kuitenkin kannattaa tehdä niitä asioita, jotka milläkin hetkellä hyvältä tuntuu. Ei siksi, kun kuuluu odottaa kauemmin tai kuuluu hankkia kun muutkin. Vaan omien tuntemusten mukaan. Me ollaan ansaittu se, vaikka ne möröt koittaakin kolkutella :)

    Ja muuten; valitsemanne vaunut on todella hienot! Sopii olla mielissään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itsestä taas tuntuu, että ei olla mitenkään aikaisessa, omilla kavereilla on ollut tässä vaiheessa jo vaikka mitä, mutta me on lykätty ja lykätty tavaroiden hankkimista. Juuri tuosta syystä eli koska omasta voinnista ei voi loppuvaiheessa tietää, ajateltiin että tarvikkeita on helpompi hankkia nyt, kun olo on vielä kohtalainen.

      Tsemppiä sinne, jospa lepo tekee hyvää!

      Poista
  5. On kyllä hienot vaunut! Me nimittäin kävelimme myös Johannaan, ja valitsimme samaiset kulkupelit :D Vielä ei tilattu, kun jäätiin pohtimaan rengasvaihtoehtoja; kennot vai ilmakumit, kiinteät vai kääntyvät. Mutta sama malli ja väri on hankintalistalla :)

    Kipuja on täälläkin. Neuvolasta sanoivat, että on normaalia. Silti huolestuttaa, kun ainakaan täällä suunnalla ei enää ole edes lääkärikäyntiä ennen synnytystapa-arviota! Aiemmin kuulemma on kuulunut keskiraskauden tarkastus, mutta siitä on luovuttu. Mutta kävellessä pistää ja vihloo, joten melkoisen hidasta taaperrusta on eteneminen. Pitää vaan ottaa rauhassa, ja yrittää olla stressaamatta liikoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noi Emmaljungat aika isot moniin muihin vaunuihin verrattuna mutta monella kaverilla hyväksi havaitut. Me haluttiin mahdollisimman kevyt runko ja siksi päädyttiin kääntyviin etupyöriin ja kennorenkaisiin niiden helppohoitoisuuden takia (mun kauhu ois renkaan puhkeaminen esim kesken vaunulenkin).

      Täällä kivut meni taas ohi mutta tiedän, että tilanne voi vaihdella päivittäin eli välillä olo on huippu ja välillä tosi kamala. Kuuluu raskauteen. :)

      Tsemppiä sinne!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikosti positiivinen

Tänä viikonloppuna piti juoda paljon viiniä, laseittain, jopa pulloittain koska maanantaina on synttärit ja vaikka vanheneminen juuri nyt ahdistaa, toisaalta jos syy juhlaan löytyy, se kannattaa käyttää (yksi oppimistani elämänviisauksista keskenmenomatkalla). Eipä juotu.  Piti testata useammalla tikulla vielä tänään, koska perjantain testaan-nyt-että-voin-juoda-viiniä-vaikka-oireita-ei-ole testeistä toinen näytti negaa ja toinen positiivista. Ylimmäinen on PregCheckin, se on selvä plussa, vaikka menkkojen pitäisi alkaa aikaisintaan huomenna (tänään siis todennäköisesti joko 3+5 tai 3+6). ClearBlue on siitä ihana, että testin tulosta ei tarvitse arvailla.  Sen sijaan alimpana oleva Apteekin Oma Raskaustesti on hyvin heikko positiivinen ja ahdistaa kovasti tällaista keskenmenoihin erikoistunutta naisihmistä. Ei varmaan lupaa raskauden jatkumisen kannalta hyvää, jos testi näyttää tuolta? Keskityn hengittämiseen. Täällä nimittäin ollaan. Jälleen kerran raskaana. Jo neljättä ke

Rv 5+4: leikin loppu?

Näin kauan sitä onnea sitten kesti. Jokaisella kerralla hieman lyhyemmän aikaa. Eiliseen asti kaikki meni hyvin, oireita oli koko ajan enenevässä määrin ja mieli tyyni. Mieli oli yllättävän tyyni myös illalla, kun huomasin, että oireet hiipuvat iltaa kohti vähitellen kokonaan. Siinä missä rinnat olivat hetki sitten kivikovat ja todella kosketusarat, illalla jäljellä oli lättänät ja täysin kivuttomat säkit. Pieni paniikki iski jo siinä vaiheessa, soitin miehelle työmatkalle itkuisen puhelun ja menin nukkumaan. Eipä näille mitään voi. Aamulla odotin pahoinvointia, kipeitä rintoja, vilunväristyksiä. Ei mitään. Tilalla on repivä selkäsärky ja itkuinen mieli: näin tässä jälleen kerran kävi. Oireet ovat poissa, olo mitä parhain ja viime kerrasta déjà vu -tunne. Edellisellä kerralla tämä sama odotti viikolla 6+4, nyt jo viikon aiemmin. Jokaisella kerralla raskaudet jatkuvat lyhyemmän ja lyhyemmän aikaa, eiköhän aika ole jo luovuttaa. Minun kehoni ei jostain lääketieteelle tuntemattomasta

Toinen kolmannes ja oireettomuuden kirouksesta

Tänään on rv 13+0. Ihan hetkeksi on pakko pysähtyä ja miettiä sitä. Suurin osa äitiysoppaista määrittelee juuri tämän viikon alkamisen merkitsevän myös toisen kolmanneksen alkua. Siis että minä - pelkkiä keskenmenoja saanut nainen - olen päässyt toiselle kolmannekselle. Sanattomaksi vetää.  Toki heti ajattelen niin, että todisteena tästähän minulla on vain viikontakainen ultrakäynti. Mistäpä sitä tietää, mitä siellä kehossa on ehtinyt tapahtua tässä viikon aikana. Kuten huomaatte, luotto oman kehon toimintaan niin kuin luonto on sen tarkoittanut on edelleen lähes olematonta. Tuurilla ne laivatkin seilaa. Nyt ollaan täysin neitseellisellä maaperällä: tänne saakka ei olla koskaan päästy enkä siis tiedä, mitä odottaa tai mikä on normaalia. Kehohan nimittäin päätti - varmaan sitten sen toisen kolmanneksen kunniaksi - että nyt on aika luopua raskausoireista. Lauantaina yökin aamulla aiempia viikkoja huomattavasti vähemmän ja jaksoin valvoa lauantai-iltana puoleenyöhön saakka, mikä oli