Siirry pääsisältöön

Taukoa tauosta

Kuukausi ehti vierähtää, mutta täällä taas ollaan - ainakin hetkellisesti. Tämä kesän "tauko" on mennyt niin pieleen kuin vain pieleen olisi voinut mennä, joten en nähnyt radiohiljaisuuteenkaan enää suurempaa syytä. Lisäksi olen huomannut tässä kuukauden aikana, että lapsettomuudesta voi yrittää pitää lomaa, eri asia on onnistuuko siinä. Minua etevämmille nostan hattua ja toivon lempeitä kesäpäiviä.

Paljon on vettä virrannut no vaikka Vantaan-joessa sen jälkeen, kun viimeksi kirjoitin. Voi reppana minua kun luulin kesäkuussa, että fyysisesti homma oli paketissa. As if. Juhannusviikolla tiputteluvuoto jatkui kaavinnan jälkeen vielä kolmatta viikkoa ja kohtua repi kuin pahimmissakin supistuksissa, joten tein hieman etukäteen raskaustestin. Selvä positiivinen. Mini-hermoromahdus ja ei muuta kuin takaisin Kättärille. Diagnoosi oli selvä, kaavinta oli epäonnistunut, kohtuun oli jäänyt raskausmateriaalia ja sain juhannusaaton aatolle kiireellisen ajan hysteroskopiaan eli kohdun tähystykseen.

Jälleen oli edessä Kätilöopiston osasto 7, samat hoitajat, nukutus, toipuminen heräämössä, operaation jälkeiset kipulääkkeet yms yms. You know the drill. Päiväni murmelina sopisi varmaan paremmin blogin nimeksi, niin pahasti samaa kaavaa tämä elämä tuntuu toistavan. Ilokseni tähystyksen jälkeen sain vielä tulehduksen ja kaksi viikkoa kestäneen jälkivuodon, joten eikö onnistunut hienosti tämä kesäloma lapsettomuudesta? Uskotte varmasti, miten helppo on unohtaa kärsivänsä lapsettomuudesta ja keskenmenoista, kun ei ole voinut saunoa tai uida viikkokausiin (kuka sellaista edes tällaisena kesänä harrastaisi ehkä kysytte), kaupasta joutuu kantamaan siteitä kilokaupalla ja reissut on voinut unohtaa, kun koko ajan pitää miettiä, että missä on lähin sairaala ja joutuuko tässä lähtemään yön selkään päivystykseen. 

Kävin toissapäivänä kontrollitarkastuksessa sopivasti päivä sen jälkeen, kun viimeinen vuoto loppui ja lääkäri totesi kolmannen keskenmenon virallisesti olevan ohi. Melkein olisi tehnyt mieli shamppanja poksauttaa, tätä säälittävää 6+4 kokoista pikkualkiota on nyt yritetty raapia sisuskaluista viimeiset 6 viikkoa, joten jo oli aikakin. Uskomattomalta se tuntuu, miten oma keho ei vain osaa päästää raskaudesta irti.

On sanomattakin selvää, että tauko alkaa vasta nyt. Nautin seuraavat neljä viikkoa kesälomasta, juon viiniä Normandiassa ja saunon sieluni kyllyydestä mökillä. Yritän unohtaa hetkeksi sen, että elämä lyö turpiin satanolla aina kun vähän selkänsä kääntää ja olla jotakin muutakin kuin lapsettomuudesta kärsivä surullinen ihmisraunio. Haluan olla vaimo, ystävä, tytär, sisko, käly, miniä. Kaikkea muuta kuin keskenmenojeni määrittämä epäonnistunut nainen.

Muttei tässä vielä kaikki (sanoo hän tv-shop -äänellä). Tämä asia ei liity periaatteessa lapsettomuuteen mitenkään vaan bloggaamiseen. Olen aivan untuvikko tässä hommassa, mutta sen verran kirjoittamisesta tiedän, että julkinen blogi on (kai? korjatkaa jos olen väärässä?) kuitenkin tekijänoikeuslailla suojattu eli se, mitä itse tänne bittiavaruuteen kirjoitat on sinun tekstiäsi. Näin minä ainakin luulin kunnes törmäsin tänä aamuna toisen lapsettomuus- ja keskenmenobloggaajan tekstiin, joka oli suoraan blogitekstini  maaliskuulta. Minun postaukseni oli plagioitu lähes sanasta sanaan - siis mitä!? Mietin, että linkitänkö tuon kanssasiskon plagioidun version tänne, mutta se riittänee, että olen antanut hänelle kyseisestä tekstistä palautetta. Mielelläni kuulisin kuitenkin teidän muiden bloggareiden näkemyksiä tällaiseen. Haluaisin jatkaa blogiani, mutta toisaalta en halua pelätä sitä, että tekstini löytyy jostain muualta toisen nimellä kirjoitettuna. Odotin tekstiä lukiessani lähdeviitettä, mutta sellaista ei löytynyt ja tekstin lopussa luki hänen oma nimensä - siis suoranaista toisen ajatuksien ryöstöä.

Tuli niin paha mieli, että piti tulla tänne keskeyttämään kesätauko ja avautumaan asiasta. Ylireagoinko vai onko joku muukin sitä mieltä, että näin ei vain toimita? 

Kommentit

  1. Huomasin tuon kommentin tuosta kyseisen bloggaajan tekstistä ja tuli kyllä itsellekkin pienoisena järkytyksenä. Olen toki ennenkin kuullut että on paljon näitä jotka kopioi toisten tekstejä saadakseen itse huomiota, mutta että sen nyt konkreettisesti näkee omin silmin, oli pettymys suuri. Mielestäni sinun ei pidä lannistua tästä ja antaa sen vaikuttaa omaan kirjoittamiseesi, jos vain voit niin koita ajatella mieluummin että olet kerrassaan kirjoittanut niin hyvän tekstin että joku sen haluaa kopioda ;) ja tuo tuollainen käytös tältä kirjoittajalta vaikuttaa itsestä enempi säälittävältä, surullista miten alas toiset voivat vajota -_-"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://heizku.blogspot.fi/2015/07/vaarinkasityksesta.html

      Poista
    2. Hieno juttu että kyse olikin väärinkäsityksestä :)

      Poista
  2. Näin se on kai nähtävä... Mutta surettaa ja ärsyttää kyllä kovasti. Nyt kun näin että en saanut kommenttiini kyseisestä blogista muuta vastakaikua kuin sen että se oli poistettu niin täältäpä löytyy vielä tuo plagioitu teksti: http://heizku.blogspot.fi/2015/07/mina-ja-han.html?m=1

    Surullista kerta kaikkiaan. :(

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Vastaan vielä tännekin, koska Heiskun blogissa kommentit eivät näy. Eli toivon että ymmärrät, ettei toisten postauksia voi käyttää pohjana omille teksteille vaan ajatusten on tultava omasta päästä. Ei riitä että sieltä täältä muuttaa sanan jos toisen, sekin on plagiointia. En siis suosittele tällaista tekstien kopiointia ollenkaan, samoista aiheista toki kaikki kirjoitamme.

    Lisäksi toivon että Heisku poistaa Minä ja hän -kirjoituksensa omasta blogistaan koska se ei ole hänen tekstiä. Kiitän myös pahoitteluista ja toivotan meille kaikille tsemppiä lapsettomuuspolulla. Samassa suossa ollaan kaikki. ;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos paljon. :) No hard feelings!

    VastaaPoista
  6. Voi Alana <3 Sua on koeteltu ihan liikaa. Ihan kun et olisi saanut jo tarpeeksi kärsiä :(

    Tuohon kopiointijuttuun. En kyllä ymmärrä tuommoista toimintaa. En ehtinyt edes käydä kurkkaamassa ko. blogia, kun vasta tämän luin. Hyvä kuitenkin, että se on nyt poistettu. Mun mielestä jokaisen kirjotuksia pitäisi kunnioittaa, eikä ruveta lainailemaan tekstiä ilman lupaa, tai että ei ole edes mainintaa mistä/keneltä teksti on lainattu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikosti positiivinen

Tänä viikonloppuna piti juoda paljon viiniä, laseittain, jopa pulloittain koska maanantaina on synttärit ja vaikka vanheneminen juuri nyt ahdistaa, toisaalta jos syy juhlaan löytyy, se kannattaa käyttää (yksi oppimistani elämänviisauksista keskenmenomatkalla). Eipä juotu.  Piti testata useammalla tikulla vielä tänään, koska perjantain testaan-nyt-että-voin-juoda-viiniä-vaikka-oireita-ei-ole testeistä toinen näytti negaa ja toinen positiivista. Ylimmäinen on PregCheckin, se on selvä plussa, vaikka menkkojen pitäisi alkaa aikaisintaan huomenna (tänään siis todennäköisesti joko 3+5 tai 3+6). ClearBlue on siitä ihana, että testin tulosta ei tarvitse arvailla.  Sen sijaan alimpana oleva Apteekin Oma Raskaustesti on hyvin heikko positiivinen ja ahdistaa kovasti tällaista keskenmenoihin erikoistunutta naisihmistä. Ei varmaan lupaa raskauden jatkumisen kannalta hyvää, jos testi näyttää tuolta? Keskityn hengittämiseen. Täällä nimittäin ollaan. Jälleen kerran raskaana. Jo neljättä ke

Rv 5+4: leikin loppu?

Näin kauan sitä onnea sitten kesti. Jokaisella kerralla hieman lyhyemmän aikaa. Eiliseen asti kaikki meni hyvin, oireita oli koko ajan enenevässä määrin ja mieli tyyni. Mieli oli yllättävän tyyni myös illalla, kun huomasin, että oireet hiipuvat iltaa kohti vähitellen kokonaan. Siinä missä rinnat olivat hetki sitten kivikovat ja todella kosketusarat, illalla jäljellä oli lättänät ja täysin kivuttomat säkit. Pieni paniikki iski jo siinä vaiheessa, soitin miehelle työmatkalle itkuisen puhelun ja menin nukkumaan. Eipä näille mitään voi. Aamulla odotin pahoinvointia, kipeitä rintoja, vilunväristyksiä. Ei mitään. Tilalla on repivä selkäsärky ja itkuinen mieli: näin tässä jälleen kerran kävi. Oireet ovat poissa, olo mitä parhain ja viime kerrasta déjà vu -tunne. Edellisellä kerralla tämä sama odotti viikolla 6+4, nyt jo viikon aiemmin. Jokaisella kerralla raskaudet jatkuvat lyhyemmän ja lyhyemmän aikaa, eiköhän aika ole jo luovuttaa. Minun kehoni ei jostain lääketieteelle tuntemattomasta

Toinen kolmannes ja oireettomuuden kirouksesta

Tänään on rv 13+0. Ihan hetkeksi on pakko pysähtyä ja miettiä sitä. Suurin osa äitiysoppaista määrittelee juuri tämän viikon alkamisen merkitsevän myös toisen kolmanneksen alkua. Siis että minä - pelkkiä keskenmenoja saanut nainen - olen päässyt toiselle kolmannekselle. Sanattomaksi vetää.  Toki heti ajattelen niin, että todisteena tästähän minulla on vain viikontakainen ultrakäynti. Mistäpä sitä tietää, mitä siellä kehossa on ehtinyt tapahtua tässä viikon aikana. Kuten huomaatte, luotto oman kehon toimintaan niin kuin luonto on sen tarkoittanut on edelleen lähes olematonta. Tuurilla ne laivatkin seilaa. Nyt ollaan täysin neitseellisellä maaperällä: tänne saakka ei olla koskaan päästy enkä siis tiedä, mitä odottaa tai mikä on normaalia. Kehohan nimittäin päätti - varmaan sitten sen toisen kolmanneksen kunniaksi - että nyt on aika luopua raskausoireista. Lauantaina yökin aamulla aiempia viikkoja huomattavasti vähemmän ja jaksoin valvoa lauantai-iltana puoleenyöhön saakka, mikä oli