Siirry pääsisältöön

Toisen kolmanneksen alku

Niskapoimu-ultrasta on jo yli viikko, tänään on ultran uuden ajanlaskun perusteella rv 13+4. Toinen kolmannes on kai virallisesti alkanut ja raskautta alkaa olla lähes mahdotonta peittää.

Silti huomaan, että välillä pelko raskauden normaalista etenemisestä edelleen nostaa päätään. Epäilen tunteneeni viime viikolla ensimmäiset liikkeet. Tiedän, että joku sanoo heti, että se on mahdotonta, mutta tunsin esikoisestakin liikkeet jo rv 14+, joten olen lähes 100% varma, että viime viikolla rv 12+ tuntemani hipaisut olivat ihan oikeita liikkeitä. 

Nyt niitä ei tietenkään ole pariin päivään tuntunut enää ollenkaan. Samalla koko alkuraskauden erityisesti öisin vaivannut rintojen arkuus vaikuttaa olevan tipotiessään. Pahoinvointia on vielä vähän, mutta ei mitään jatkuvaa, voimat vievää kuvotusta. Huomaan olevani toista kertaa siinä ahdistavassa vaiheessa, jossa toistuvat ultrat ovat nyt taaksejäänyttä elämää, eletään jo riskiviikkojen paremmalla puolella, mutta koska liikkeet eivät vielä tunnu ja raskausoireet alkavat vähitellen hellittää, on välillä vaikea uskoa sitä, että kaikki voisi olla vielä hyvin. Doppleria en haluaisi tässäkään raskaudessa hankkia, koska pelkään, etten saisi sydänääniä kuulumaan ja tämä johtaisi toistuviin paniikkikäynteihin äitipolilla, joten yritän vain ottaa päivän kerrallaan ja luottaa siihen, että on todella suuri todennäköisyys sille, että kaikki on hyvin.

Olemme myös kertoneet yhä useammalle ihmiselle raskaudesta - osittain ihan siitä syystä, että ulkomuotoni herättää pian kysymyksiä. Samalla ahdistun siitä, että sanon "vuodenvaihteessa meille syntyy vauva" enkä "jos kaikki menee hyvin, niin ehkä vuodenvaihteessa meille syntyy vauva" ja tuntuu, että en saisi olla näin luottavainen. En saisi miettiä nimiä, mahdollisia lisähankintoja tälle toiselle vauvalle, ensi kevättä ja tulevaa vauvavuotta vaan minun pitäisi edelleen pitää jalat maassa ja uskoa, että pahin voi vieläkin tapahtua.

Mutta näin toimin esikoisen kanssa ja oli kamalaa pelätä loppuun asti. Yritän siis toimia tällä kertaa toisin. Haluan nauttia, haluan höpöttää turhanpäiväisiä mammajuttuja toisten äitien kanssa, olla niin kuin kaikki muutkin onnelliset odottajat, jotka eivät joka sekunti epäröi, että vieläkö kohdussa on elämää.

Olisi kuitenkin kiva, jos tulevat viikot menisivät nopeasti ja päästäisiin siihen vaiheeseen, kun vauvan liikkeet tuntuvat kunnollisina ja päivittäin. Silloin voisin luottaa joka potkulla siihen, että vauva tästä vielä tulee. 

Kommentit

  1. Voi miten tutuilta nuo kaikki ajatukset tuntuu! Täällä alkoi juuri raskausviikko 19 ja tuntuu vaikealta sanoa kenellekeään, että joulukuussa meille syntyy vauva. Siihen perään tekee väkisinkin mieli lisätä, että "jos kaikki menee hyvin". Olen kuitenkin kovasti yrittänyt nauttia ja lähteä mukaan läheisten "vauvahömpötykseen". Ja tulipa ne vaunutkin hommattua.... reilu kaksi viikkoa ennen rakenneultraa. Paljon tsemppiä raskauteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös yrittänyt olla luottavaisempi tällä toisella kerralla, koska kaduttaa, että esikoisen odotusaika meni murehtiessa. Tsemppiä raskauteen myös sinne! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heikosti positiivinen

Tänä viikonloppuna piti juoda paljon viiniä, laseittain, jopa pulloittain koska maanantaina on synttärit ja vaikka vanheneminen juuri nyt ahdistaa, toisaalta jos syy juhlaan löytyy, se kannattaa käyttää (yksi oppimistani elämänviisauksista keskenmenomatkalla). Eipä juotu.  Piti testata useammalla tikulla vielä tänään, koska perjantain testaan-nyt-että-voin-juoda-viiniä-vaikka-oireita-ei-ole testeistä toinen näytti negaa ja toinen positiivista. Ylimmäinen on PregCheckin, se on selvä plussa, vaikka menkkojen pitäisi alkaa aikaisintaan huomenna (tänään siis todennäköisesti joko 3+5 tai 3+6). ClearBlue on siitä ihana, että testin tulosta ei tarvitse arvailla.  Sen sijaan alimpana oleva Apteekin Oma Raskaustesti on hyvin heikko positiivinen ja ahdistaa kovasti tällaista keskenmenoihin erikoistunutta naisihmistä. Ei varmaan lupaa raskauden jatkumisen kannalta hyvää, jos testi näyttää tuolta? Keskityn hengittämiseen. Täällä nimittäin ollaan. Jälleen kerran raskaana. Jo neljättä ke

Rv 5+4: leikin loppu?

Näin kauan sitä onnea sitten kesti. Jokaisella kerralla hieman lyhyemmän aikaa. Eiliseen asti kaikki meni hyvin, oireita oli koko ajan enenevässä määrin ja mieli tyyni. Mieli oli yllättävän tyyni myös illalla, kun huomasin, että oireet hiipuvat iltaa kohti vähitellen kokonaan. Siinä missä rinnat olivat hetki sitten kivikovat ja todella kosketusarat, illalla jäljellä oli lättänät ja täysin kivuttomat säkit. Pieni paniikki iski jo siinä vaiheessa, soitin miehelle työmatkalle itkuisen puhelun ja menin nukkumaan. Eipä näille mitään voi. Aamulla odotin pahoinvointia, kipeitä rintoja, vilunväristyksiä. Ei mitään. Tilalla on repivä selkäsärky ja itkuinen mieli: näin tässä jälleen kerran kävi. Oireet ovat poissa, olo mitä parhain ja viime kerrasta déjà vu -tunne. Edellisellä kerralla tämä sama odotti viikolla 6+4, nyt jo viikon aiemmin. Jokaisella kerralla raskaudet jatkuvat lyhyemmän ja lyhyemmän aikaa, eiköhän aika ole jo luovuttaa. Minun kehoni ei jostain lääketieteelle tuntemattomasta

Toinen kolmannes ja oireettomuuden kirouksesta

Tänään on rv 13+0. Ihan hetkeksi on pakko pysähtyä ja miettiä sitä. Suurin osa äitiysoppaista määrittelee juuri tämän viikon alkamisen merkitsevän myös toisen kolmanneksen alkua. Siis että minä - pelkkiä keskenmenoja saanut nainen - olen päässyt toiselle kolmannekselle. Sanattomaksi vetää.  Toki heti ajattelen niin, että todisteena tästähän minulla on vain viikontakainen ultrakäynti. Mistäpä sitä tietää, mitä siellä kehossa on ehtinyt tapahtua tässä viikon aikana. Kuten huomaatte, luotto oman kehon toimintaan niin kuin luonto on sen tarkoittanut on edelleen lähes olematonta. Tuurilla ne laivatkin seilaa. Nyt ollaan täysin neitseellisellä maaperällä: tänne saakka ei olla koskaan päästy enkä siis tiedä, mitä odottaa tai mikä on normaalia. Kehohan nimittäin päätti - varmaan sitten sen toisen kolmanneksen kunniaksi - että nyt on aika luopua raskausoireista. Lauantaina yökin aamulla aiempia viikkoja huomattavasti vähemmän ja jaksoin valvoa lauantai-iltana puoleenyöhön saakka, mikä oli